logo-wit

Zo maak je van jouw BAD-moment een ECHT genietmoment!

Als hoogsensitieve vrouw heb ik meerdere manieren om te ontspannen, maar in bad gaan is echt 1 van mijn favo ontprikkelings-manieren! Vooral in de winter, na een koude dag, vind ik het heerlijk om op te warmen in een warm bad en lekker de dag los te laten. Hieronder vind je wat tips om jouw badmomenten nog ZENNER (is that even a word? 😛) te maken. Echt, vanaf nu wil je elke dag in bad, haha. Heb je geen bad? Dan is een zitbad die je in je douche kunt zetten misschien wel iets voor jou! Ik heb deze zelf ook gehad en het is eigenlijk een soort van grote wasmand waar je heerlijk in kunt ontspannen. Ook superhandig voor kids. Of voor buiten in de zomer!

Bruisballen
Oehhh……bruisballen, ik ben er gek op. Ik word helemaal blij van dat water dat gaat bruisen als je ‘m erin gooit. Vooral die ballen met een mooie vorm of kleur, zoals deze cuties in allerlei leuke vormen , waaronder cupcakes. Je zou er bijna een hapje uit nemen, haha! Als je er eentje in bad gooit, zie je langzaam die mooie kleuren in het water verschijnen. Het leukste vind ik om de bruisbal er pas in te doen als ik erin zit. Kan ik er nog een beetje mee spelen. Heerlie de peerlie!

Badzout
Naast bruisballen gebruik ik ook regelmatig badzout. Ook het liefst in een leuk kleurtje of met een heerlijke geur. Je hebt echt ZO veel soorten om uit te kiezen, zoals bijvoorbeeld Epsom zout, die zorgt voor echte ontspanning. Probeer het maar eens uit!
Of wat dacht je van badzout met essentiële oliën? TE lekker, die geuren. Als je bijvoorbeeld de lavendel kiest, heb je meer kans op een goede nachtrust. En wie wil dat nu niet?

Badplankje
Niets is lekkerder dan chillen in bad met je favo serie of boek, je drankje en wat lekkere snacks, als je het genietmoment compleet wilt maken. Dan is het wel handig dat al die dingen gewoon binnen handbereik staan toch? Yes! Tijd voor een badplankje! Je kunt er bijvoorbeeld eentje nemen met een instelbare lengte, die past bijna op elk bad, zoals deze. Loooove!
Ik vind het zelf heerlijk om het bad af en toe bij te vullen met heet water. Maar wist je dat je dus ook een badhoes kunt bestellen, die het water warm houdt?! Ik wist heel lang niet dat het bestond, maar check ‘m hier.

Aankleding
Ik heb al veel badkamers vanbinnen gezien en wat mij opvalt is vaak de vrij saaie aankleding. Nu hou ik zelf wel van kleuren, dus ik vind bijvoorbeeld dit douchegordijn met bloemen echt supervet! Zo heb je ook nog een genietmomentje om naar te kijken.

Boek
Het is mijn voornemen om niet te veel op mijn telefoon te zitten, maar ik kan in bad toch ook echt genieten van een film of boek die gewoon op mijn mobiel staan. Ik heb zelf ook een boek geschreven, namelijk #wordjeeigenbff en dat is ook als ebook verkrijgbaar. Ook dat kun je dus meenemen in bad! Echt iets voor vrouwen die hun eigen beste vriendin willen worden, dus beter voor zichzelf willen gaan zorgen. De eerste stap heb je al gezet: door lekker een moment voor jezelf te nemen, in bad. SUPER! Je kunt het Eboek trouwens hier bestellen, staat binnen een paar minuten op je telefoon!

Maak het eruit gaan ook aantrekkelijk 😉
En dan het minst leuke moment van badderen: je moet er ook weer uit! Heb jij dat ook altijd als je eenmaal lekker zit, dat je geen zin meer hebt om eruit te komen? Want, ohhhh, die heerlijke warmte! Misschien een handige tip om je badkamer te verwarmen, dan is het ‘omschakel-moment’ wat relaxter en kom je er iets makkelijker uit ;). Wat ik zelf ook fijn vind is zo’n kleinere handdoek voor m’n haar, die ik erom heen kan ‘wrappen’.
Ik zou serieus het liefst met en soort MEGA-föhn worden drooggeblazen, maar die bestaat volgens mij nog niet. Dus hou ik het maar bij een mega grote zachte hamam-doek, love it!
Zelf krijg ik trouwens letterlijk de kriebels op mijn lichaam (ja serieus, het gaat jeuken joh, bizar!) als ik me na het bad meteen aankleed. Zal ook wel een hoogsensitief-dingetje zijn. Daarom vind ik het het lekkerste om daarna nog een tijdje rond te lopen in m’n zachte warme badjas. Maar echt. Deze ziet er toch TE lekker uit!?
Oh en trouwens: daar horen ook lekkere zachte sokken bij natuurlijk! Yes,yesyes!

Verleng het genietmoment
Nu je toch een genietmoment aan het creëren bent, kun je het net zo goed verlengen toch? Gehuld in je warme badjas heb jij misschien nog wel zin in een lekker theetje voordat je naar bed gaat. Welke thee wil jij?
Ik geniet extra als ik mijn thee uit een leuke mok drink. Zoals deze echt TE CUTE met dat poesje. Ach…..

Heb je ook zo genoten van mijn tips? Ik zou het leuk vinden als je jouw bad-genietmomentje deelt op Instagram en me tagt @dagelijks_genieten. See you there! 🙂

HĂ© psst! Even een half uurtje praten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Laten we dan eerst eens vrijblijvend een gratis GenietGesprek van een half uur plannen. We kijken of het klikt en wat ik voor je zou kunnen betekenen. 

Geniet van je dag!
Groetjes GenietExpert Gertrude

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist via deze link downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist gratis downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Bij het invullen van je mailadres meld je je automatisch aan voor de #wordjeeigenbff mailing van info@dagelijkgenieten.nl – geniet ervan!

Alsjeblieft!

Download hier het gratis e-book met vijf tips om meer te genieten!