logo-wit

In love met mijn roze airfryer!

Echt….als je van roze houdt, is deze roze airfryer echt TE cute. Ik heb hem nog niet zo lang, maar ik was meteen helemaal verliefd. Als kind droomde ik trouwens al van een klein frietpannetje die ik naast mijn bed kon zetten en dan stiekem ´s nachts snacks bakken. Nu is die droom werkelijkheid geworden, haha. Alleen bestonden er toentertijd nog geen airfryers, dus het is zelfs nog een gezondere droom dan toen. Het pink apparaatje is heerlijk klein, perfect voor mij als single vrouw. Hij bakt lekker snel en maakt geen irritant hard geluid. Ik ben helemaal tevreden en word helemaal blij als ik ‘m zie. Wil jij deze roze airfryer ook? Klik dan hier. Ojaaa en er zijn nog veel meer leuke kleurtjes! 🙂 (tekst gaat verder onder de foto)

Airfryer vs frituurpan
Bakken in een airfryer is gezonder dan bakken in een gewone frituurpan. Oftewel de ‘gewone’ frietpan waar ik zelf groot mee ben gebracht. Als ik eerlijk ben heb ik daar nooit zo veel mee gehad, met die frietpan. Ik irriteerde me sowieso altijd al verschrikkelijk aan die vieze zware geur die bij ons in de keuken hing als mijn moeder friet ging bakken. Ze zette dan wel de afzuigkap aan en het raam open, maar dan nog. Heel mijn kleren stonken ernaar. Ik ging vaak zelfs op woensdag (= frietdag) speciaal mijn oude kleren aantrekken omdat ik die vieze geur niet in mijn goede kleding wilde. Ik kan gewoon niet begrijpen dat mensen vrijwillig die stank dichtbij willen. Had ik al gezegd dat ik blij was met deze? 🙂

Airfryer vs oven
Toch heb ik best lang gewacht om een airfryer aan te schaffen. Ik ging regelmatig om een frietje en 2 snacks bij de plaatselijke snackbar (en daar hou ik nog steeds van, daar maken ze de frikandel speciaal toch het beste :)). Daarnaast heb ik ook altijd wel een oven in de buurt, dus ik zag heel lang de toegevoegde waarde niet in van een airfryer. Maar sinds ik er meerdere keren mee in aanraking kwam, werd ik langzaam overtuigd van de voordelen. Tijdens het oppassen van huizen (Yes, dat doe ik ook, is superleuk, check @tuut_de_huisoppas op Insta :)) kwam ik de airfryer heel vaak tegen. Uit nieuwsgierigheid ging ik daar eens mee aan de slag en ik begon het steeds handiger en leuker te vinden. Mijn liefde voor de airfryer begon te groeien.

Mini + roze 🙂
Maar toen ik op het punt stond om er zelf eentje aan te schaffen en op zoek ging, vond ik het super overweldigend. Er zijn ZO VEEL soorten en maten, het duizelde me. Hoe weet je nu welke airfryer de beste is? En hoeveel liter inhoud heb ik nodig? En dan natuurlijk nog de reviews. Ik ging voor mezelf beslissen welke 2 punten het belangrijkste voor me waren. Nummer 1 was een klein formaat, dus ik zocht op mini. En nummer 2 was dat hij roze moest zijn. En natuurlijk was het sowieso een vereiste dat de reviews goed waren. De airfryer moest wel goed werken ofcourse. En deze roze van het merk Create doet het perfect! Hij is zo cute en petit en daardoor ook heel makkelijk op te bergen. Hij staat zelfs leuk in de keuken, een echte eye-catcher!

Recept van de video
1 van mijn favo recepten is die van de gezonde havermout bananen cupcakes, die ik ook op de video bak. Ik bak vaak op gevoel en ik heb deels een recept van Jumbo gebruikt en deels mijn eigen fantasie. Volgens de website van Jumbo heb je genoeg aan 50 gram havermout, 1 banaan en 1 ei (M). Zelf heb ik daar een handje blauwe bessen, notenpasta, een handje noten en een snufje bakpoeder toegevoegd, dat zie je op de foto hierboven. Je hebt dan genoeg ingrediënten voor 4 cupcakes. Je kunt er ook wat honing en chocolade aan toevoegen. Je mixt alles door elkaar en doet het dan in kleine cupcakevormpjes in de airfryer. Volgens het Jumbo-recept zouden de cupcakes 15 minuten in het apparaat moeten, maar bij mij waren ze al binnen 10 minuten klaar. Ik zou het tussendoor gewoon even checken. En smullen maar! Heerlijk als gezond tussendoortje, maar ook lekker als ontbijt, naast een schaaltje yoghurt met fruit bijvoorbeeld. Love it!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Gezonder
Waarom is het bakken in een airfryer gezonder dan in een frituurpan? Om meerdere redenen. De producten worden namelijk gebakken door hete lucht. Het is alleen de vraag of een kroket of frikandel heel gezond is, maar daar weten we allemaal wel het antwoord op. Een groot voordeel is dat je bij de airfryer niet al die extra verzadigde frituurvetten erbij hebt = beter voor je lichaam. Dat vet spettert dus ook nergens meer heen en hoef je ook niet weg te gooien en te vervangen als je in een airfryer bakt, dus veel beter voor het milieu. Het voordeel van de airfryer in vergelijking met de oven is dat hij natuurlijk veel minder ruimte in beslag neemt, dus je kunt erover nadenken om dan geen oven aan te schaffen. Over het algemeen is de airfryer sneller en verbruikt hij minder energie dan een oven. Ook mooi meegenomen! Daarnaast is hij binnen no-time schoon. Ik ben fan.

Zooo veelzijdig
Naast friet en snacks kan er natuurlijk nog veel meer in de airfryer worden gebakken. Hierboven noemde ik de gezonde cupcakes al, maar ook allerlei soorten aardappelen, vis, vlees en groenten kun je lekker bakken in de airfryer. Wist je trouwens dat als je aardappelen of groenten bakt in de hetelucht, je meer vitamines behoud dan als je ze zou koken in water? Ik deed zelf al jarenlang aardappelen en groenten in de oven, maar nu kunnen ze dus ook in de airfryer. Dan worden ze lekker knapperig. Ook taartjes, broodjes, cakejes en allerlei ander lekkers kan erin worden gebakken. Heerlijk en veelzijdig dus. Ga jij er ook van genieten binnenkort? Wil je trouwens deze roze niet, zijn er nog heel veel leuke andere natuurlijk. Als je hier klikt kom je vast een leuke tegen in jouw smaak 🙂

Hé psst! Even een half uurtje praten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Laten we dan eerst eens vrijblijvend een gratis GenietGesprek van een half uur plannen. We kijken of het klikt en wat ik voor je zou kunnen betekenen. 

Geniet van je dag!
Groetjes GenietExpert Gertrude

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist via deze link downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist gratis downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Bij het invullen van je mailadres meld je je automatisch aan voor de #wordjeeigenbff mailing van info@dagelijkgenieten.nl – geniet ervan!

Alsjeblieft!

Download hier het gratis e-book met vijf tips om meer te genieten!