Over JOU

Huh? Op een website staat toch altijd een stukje ‘over mij’ van de eigenaar? Yes, dat klopt. Maar ik heb al zo veel over mezelf geschreven in het stuk #wordjeeigenbff (klik op deze link om het te lezen) dat het nu tijd is voor jou! Want jij bent namelijk degene die ik wil helpen.

Nou, over jou dus….
Het gaat niet zo lekker met je hé? Momenteel voel je je vanbinnen onrustig en niet zo happy, maar dat kun je nog aardig goed verbergen voor de buitenwereld. Je hebt bijna altijd een lach op je gezicht, ook al voelt die steeds vaker ‘fake’. Buiten en op social media presenteer je wellicht ‘het perfecte plaatje’. Je deelt foto’s dat je aan het genieten bent. Jij hebt ‘volgens de maatschappij’ namelijk zo veel om dankbaar voor te zijn, het MOET wel goed met je gaan. Maar als je echt eerlijk tegen jezelf bent, voelt het niet goed. Ook daar voel jij je schuldig over. Het ‘faken’ alsof het goed gaat kost je bizar veel energie. Jij bent de vrolijke, behulpzame en gezellige vrouw die altijd voor iedereen klaar staat en nooit ‘nee’ zegt. Wat bijna niemand weet is dat je vanbinnen vaak huilt.

Je bent een vrouw in de bloei van haar leven. Je MOET veel van jezelf en zet je dagelijks hard in op je werk of voor je bedrijf. Als je daar niet bent, ben je druk bezig met en voor de mensen van wie jij houdt. Jij vindt het heerlijk om voor anderen te zorgen. Nou ja, heerlijk? Oorspronkelijk wel, maar steeds vaker knaagt het wel eens bij je. Vooral op de momenten dat je zelf eens in de watten gelegd zou willen worden. Waarom krijg jij nooit zo veel terug als je geeft? Als je eerlijk bent is de reden dat je zo veel aan anderen geeft, dat je er eigenlijk ook iets voor terug wilt. Bijvoorbeeld liefde, of aandacht, complimenten of de bevestiging dat je goed bezig bent. Je droomt ervan om gezien en gewaardeerd te worden voor wat je doet. Maar soms lijk je wel een sloofje, een deurmat. Heb je het gevoel dat anderen jou niet zien staan. Je vraagt je soms af of jij wel liefde waard bent en ook daar werk je hard voor. Je voelt dat je steeds minder energie hebt om te geven aan anderen. Het leven wordt steeds minder leuk. Je hebt het gevoel dat jou van alles ‘overkomt’ en dat je geen keuze hebt. Je zit in de ‘overlevingsstand’ en vraagt je af hoe je daar ooit uit komt.

Je relatie en contacten met anderen verlopen moeizaam. Als je een relatie hebt, vraag je je af waarom het nooit écht leuk is. Waarom je partner niet zo zijn best lijkt te doen en jou voor lief neemt. Misschien word je zelfs slecht behandeld, maar laat je dat over je heen komen. Daar schaam je je voor, maar je vind het doodeng om voor jezelf op te komen. Je zou wel grenzen aan willen geven, maar wat zijn je grenzen eigenlijk? En wat als er mensen weggaan als jij op je strepen gaat staan? Je gaat zelf ook niet weg, want ja, wat moet je dan? Het meest zou je nog opzien tegen het alleen zijn. Jij wilt ABSOLUUT geen eenzaamheid voelen, dat vind je doodeng. Je voelt misschien dat jouw relatie of bepaalde vriendschap niet goed voor je is, maar blijft ‘hangen’. Beter iets dan niets, denk je dan. En wat zouden de mensen wel niet denken? Oh…die mening van anderen. Je kunt er nachten van wakker liggen.

Je bent altijd aan malen en overdenken of mensen jou wel leuk vinden. Je bedenkt ook de hele dag allerlei scenario’s in je hoofd, waarbij je je voorstelt hoe je je bij bepaalde personen moet gedragen, zodat ze je leuker gaan vinden. Als je single bent, ben je wel een beetje klaar met daten. Vaak valt het toch tegen. Je hebt de overtuiging dat het toch ‘allemaal klootzakken’ zijn. Of ben je snel verliefd en dan lijkt het nooit wederzijds te zijn. Of je houdt standaard afstand van anderen, omdat je vaak bent teleurgesteld in het verleden. Volgens jou zijn er toch amper écht leuke mensen. Maar wist je dat de relaties die je met anderen hebt, vaak een weerspiegeling zijn van de relatie die jij met jezelf hebt? Wist je dat dit ook veel te maken heeft met hoe jij als kind alles hebt beleefd?

De mensen waar jij heel goed voor bent, lijken helemaal niet te zien wat je allemaal voor ze doet. Dat maakt je verdrietig, bitter en boos. Maar dat laat je niet merken! Nee joh, je moet gewoon nog beter je best doen. Boos worden, dat vind je niet goed. Dat mag jij niet zijn en stop je weg. En als je een keer keihard uitvalt, omdat je al die boosheid lange tijd hebt opgekropt, dan schaam jij je naar. Daarna ben je het meest boos op jezelf. Waarom heb je niet gewoon controle over je emoties? Je wilt je niet meer zo laten gaan! Jij wilt controle hebben! Hoe meer controle je over van alles wilt hebben, hoe meer het juist uit je handen lijkt te glippen.

Tijd voor jezelf vrijmaken? Yeah, right. Dat doe jij bijna nooit. En als je het doet voel je je schuldig. Had je in die tijd niet iets nuttigers kunnen doen? Iets voor anderen? Voor je gezin, partner of familie? Nu zit je hier maar een beetje te niksen. Kom op zeg. Aan de slag maar weer! Je kunt toch niet echt genieten, daar voel jij je veel te onrustig voor vanbinnen. Jij voelt namelijk dat er zaken zijn die op je wachten, die jij nog mag verwerken. Oude pijnen van vroeger of emoties die jij die hebt weggestopt. Eenzaamheid? Angst? Verdriet? Jij wil dat allemaal niet voelen. Nee, je gaat ‘in je hoofd’ gewoon door. Op de automatische piloot. Je vind jezelf ‘zwak’ als je huilt of emoties toont. Dat zijn dus allemaal dingen waar je keihard tegen vecht. Ook dat slurpt energie. Hoe lang hou je dit nog vol?

Tot overmaat van ramp heb je ook ontdekt dat je HSP bent, een hoogsensitieve vrouw. Toen je de kenmerken las, voelde je dat het klopte, maar je wist totaal niet wat je er mee aan moest. Het was je wel duidelijk dat je nu ook begreep waarom mensen jou soms vreemd vonden en vinden. En stiekem vind je dat zelf eigenlijk ook. Wat moet je nu precies met dat extra gevoelige? Je wordt er alleen maar heel moe van. Voelt je overprikkeld. Je schaamt je er vaak voor en probeert het te verbergen. Je bent keihard voor jezelf en vind dat je je niet zo moet aanstellen. Jij MOET dit gewoon allemaal kunnen!

Je hebt al vaker gedacht en gedroomd dat je het anders zou willen. Een leven waarin je heerlijk jezelf kunt zijn, je omringt met mensen die van je houden en waar je op een relaxte manier van kunt genieten. Maar je hebt geen idee hoe je dat voor elkaar zou kunnen krijgen. En als ‘een beter leven’ misschien mogelijk zou zijn, dan zal het wel super veel moeite en pijn kosten. Ja daahaaag, daar heb jij geen zin in. En je vind het spannend en super eng. Neehoor, je blijft maar ‘veilig’ zitten waar je zit. Je drukt het verlangen naar iets beters weer weg. En zo ‘rommel’ je weer een tijdje aan. Tot je wakker werd geschud en op deze pagina terecht kwam. Er komt ook een beetje hoop in je naar boven. Zou het dan toch kunnen? Zou je serieus je eigen BFF kunnen worden en je daardoor beter kunnen gaan voelen? Wow….dat zou vet zijn! Je gevoel zegt ‘JA’, maar je gedachten houden je (again) tegen.

Herken jij je in dit stuk? Vond je het misschien een beetje eng hoe herkenbaar bepaalde dingen voor je waren? Of wekte het juist irritatie bij je op? Draai je al een tijdje in hetzelfde moedeloze klotecirkeltje? En ben je helemaal klaar met deze situatie? YES! Dan voel je namelijk dat het tijd is om actie te ondernemen. Maar dan ben je er nog niet. Want ook dat is nog een beslissing waar je enorm tegenop ziet. En die beslissing mag je nemen als je VOELT dat je er klaar voor bent en als je VOELT dat ik niet voor niets op je pad bent gekomen. Jij bent degene die dit proces aangaat, dus mag je ook jezelf overtuigen. Je kunt het! Ik geloof in jou. Geloof jij het ook?

Zelf was ik er op den duur helemaal klaar mee. Ik negeerde voor even de mening van anderen en koos voor mezelf! Ik wilde geen slachtoffer meer zijn en ging keuzes maken die bij me pasten. Daarom ben ik op zelfontwikkelingsreis gegaan en heb ontdekt dat ik mijn eigen BFF wilde worden. Wat een reis! Eerst deed ik dat een tijdje alleen. Ik vond het doodeng om hulp te vragen, maar ik ben zoooo blij dat ik dat heb gedaan. Zonder die hulp had ik nu geen vrouwen kunnen coachen en leren om hun eigen BFF te worden!

Het mooie van het worden van je eigen BFF is dat je goed voor jezelf gaat zorgen uit liefde. En daardoor heb je ook nog plenty liefde over voor anderen. Je gaat je beter voelen, stralen en weer écht genieten vanbinnen. Je maakt je steeds minder druk om wat anderen vinden en kiest voor wat jij leuk vindt. Je geeft je grenzen aan en zegt alleen nog ‘ja’ als je het meent. Je lacht en geniet vaker en hebt er zin in!

Wil je je eigen BFF worden? En wil je dit samen doen met mij, de GenietExpert? Stuur een mail naar info@dagelijksgenieten.nl of kijk eens in de webshop of er iets leuks voor je tussen zit 🙂

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist via deze link downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist gratis downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Alsjeblieft!

Download hier het gratis e-book met vijf tips om meer te genieten!