logo-wit

Hoe belangrijk vind jij jezelf?

Ik vroeg op mijn Instagram of vrouwen een dutje deden, als ze voelden dat hun lichaam dat nodig had. Een groot deel gaf aan van wel. YES! Trots op en blij mee! Maar ook meerdere vrouwen vertelden dat ze het wel wilden – maar het niet konden – vanwege bijvoorbeeld kinderen, werk of een andere reden. Zo klote als het niet kan terwijl je het wel nodig hebt!

En natuurlijk kan het ook niet altijd hoor, datgene geven wat ons lichaam vraagt. Dat begrijp ik helemaal. Ik heb jarenlang hele dagen op kantoor gezeten, waar ik grens over grens ging en totaal niet naar mijn lichaam luisterde. Ik vond dat ik ‘door moest gaan’ en mijn lichaam zelfs irritant omdat het vroeg wat ik ‘niet kon geven’. Althans, dat dacht ik. Ik kon het WEL geven, maar voor mij was het geen prioriteit. Mijn werk en de mening van anderen waren veeeeel belangrijker dan mijn lichaam. Totdat ik last hyperventilatie en hartkloppingen kreeg en ik voelde dat het zo niet verder kon. In mijn boek #wordjeeigenbff schrijf ik daar meer over. Soms denk ik er nog weleens aan terug en dan vraag ik mezelf af: ‘Hoe de F hield ik dat vol joh’? Het was echt overleven.

Maar…als je vaker NIET naar je lichaam luistert dan WEL, vraag je dan eens af hoe belangrijk jij jezelf vindt. Sta eens even stil nu en wees eerlijk tegen jezelf. En dan heb ik het niet alleen over een dutje, maar alles wat je lichaam vraagt.

Maar ja, wat vraagt je lichaam nu eigenlijk?

Zoals ik al aangaf vond ik mijn lichaam heel lang vooral irritant. Ik vond eigenlijk dat het niet ‘zo moest zeuren’ en duwde weg wat het vroeg. Bij mij vroeg mijn lichaam (zenuwstelsel) letterlijk aandacht in de vorm van lichamelijke klachten, want het wilde dat ik dingen voelde die ik niet wilde voelen, zoals angst, verdriet en pijn. En dat durfde ik niet. Ik vond het hartstikke eng. Doordat ik niet ECHT contact had met mijn lichaam, vergat ik regelmatig zelfs de basis dingen wat het nodig had. Ik zat ZO in mijn hoofd, dat ik helemaal niet door had wat mijn lichaam vroeg. Moest ik naar de WC? Had ik dorst? Honger? Slaap? Dat merkte ik vaak veeeeel te laat. Dus eerst moest ik dat (opnieuw) leren en dat aan mezelf geven. Maar dan was ik nog niet klaar. Want daarna kwamen de gevoelens die ik nog moest verwerken, vaak emoties van vroeger. Nu kan ik dat al snel ‘traceren’ gelukkig. Ik voel dat meteen in mijn lichaam en ben zo blij dat ik dat geleerd heb. Regelmatig ‘inchecken’ bij mezelf en vragen hoe het gaat, vond ik eerst hartstikke stom haha. Nu gaat het automatisch en is het gewoon een onderdeel van mijn dag (meerdere keren) dat telkens weer terugkomt. Je kunt alles wel gaan rationaliseren, met je hoofd dus, maar daar kom je vaak geen klap mee verder. Het mag echt worden gevoeld om het uiteindelijk los te kunnen laten. Anders blijft het in je lichaam.

Hoe is jouw verbinding met je lichaam? Weet je wat het vraagt? Voel je het? Of negeer je het en ga je te vaak over je grenzen heen? En hoe staat het met je emoties? Mogen die er zijn van jezelf? Doorvoel je ze, zodat ze niet gaan vastzitten in je lichaam? Vastzitten is vaak in de vorm van lichamelijk ongemak, verschilt per persoon waar je dat voelt. Bij sommigen is het hoofdpijn, bij anderen buikpijn, nekpijn, rugpijn, pijn rond het hart of noem maar op. En wist je dat je pas ECHT kunt gaan genieten als je eerst gevoeld hebt wat je moet voelen? Want anders zit die shit alleen maar in de weg en heb je vaak een onrustig gevoel. Die onrust komt van het feit dat er nog dingen in de ‘wachtrij’ staan voor een ‘update’. Zo simpel eigenlijk, maar tegelijkertijd ook zo’n fokking uitdaging als je niet gewend bent om te voelen.

Meer over verbinding met jezelf in deze podcast

Wil je verbinding met jezelf?

Merk jij dat je totaal niet in verbinding staat met jezelf? En wil je dat wel graag? Misschien goed om daar eens over te praten met iemand en te vertellen wat je er moeilijk aan vindt. Dat kan bijvoorbeeld met mij, tijdens een GenietWalk. Heerlijk in de natuur. Hier vind je er meer info over. Doen we meteen een verbindingsoefening. Speciaal voor jou. Fijn als er dan iemand naast je zit die je daarin begeleidt. Vind je het spannend, maar voel je ergens een ja vanbinnen? Laten we eerst ff kijken of we een klik met elkaar hebben en of jij je veilig voelt om je verhaal te doen. Stuur maar eens een mailtje naar info@dagelijksgenieten.nl of een berichtje op Insta @dagelijks_genieten, dan chatten we en kijken we of het iets voor je is!

Wil je meer lezen of horen over Gevoel? Lees dan hoofdstuk 1 van mijn boek #wordjeeigenbff of mijn podcast over gevoel, die link vind je hier. Veel luisterplezier! En als je vragen hebt, let me know. Ik help je graag 😍

Oehh…..DE GenietRetreat
Als je echt grotere stappen wilt zetten en klaar bent voor een ‘deep dive’ naar binnen (zoals ze dat noemen haha) dan is de GenietRetreat misschien iets voor jou! In verschillende mailtjes heb ik er al meer informatie over gestuurd en er zijn al een paar vrouwen serieus enthousiast (die het hebben laten weten en erover aan het denken & voelen zijn :)) dus superleuk! Wil je die mailtjes ook? Let me know via info@dagelijksgenieten.nl of Insta.

Ik was eind juli op DE GenietRetreat locatie in Brabant en ohhh…..het was ZO MOOI 😍 Ik had daar precies 5 jaar geleden ook gezeten (voor m’n werk toentertijd) en de vibes waren nog steeds heel chill. En de baden in de grote kamers ook, haha, zoooo chill. Ik heb rondgelopen en filmpjes gemaakt, deze zal ik binnenkort delen op Insta. Bij dit artikel alvast een foto van het uitzicht vanaf het heerlijke plekje buiten. Dat groene en weidse! I love it 💖

Check de foto. Zie je al voor je dat daar een massagetafel staat en jij heeeeeerlijk zen wordt gemasseerd door een lieve vrouw MET uitzicht op de tuin en onder het genot van de zon (hopelijk :)), het geluid van de vogeltjes en een zacht briesje. Echt: ik ben ZO enthousiast!! 💃

Het heet natuurlijk niet voor niets GenietRetreat, dus we gaan echt genieten. En weet je: je kunt pas echt genieten van binnenuit, als je die verbinding met jezelf hebt. Dat contact met je wijze lichaam. Waardoor je gaat voelen wat je nog mag voelen (dus ook de moeilijke dingen) en los kunt laten wat je niet meer nodig hebt. En waardoor je je intuïtie weer gaat ‘activeren’. Maar echt. HOE VET IS DAT!

Ben jij ook zo toe aan die tijd voor jezelf? Even helemaal niks moeten. Niet zorgen voor anderen, maar voor jezelf. Achterover leunen. Leren voelen wat bij je past. Verbinding met je lichaam en verbinding met andere vrouwen. Voel je ergens een ja, maar weet je het ook niet helemaal zeker? Wil jij ook vrijblijvend bellen en kijken of wij een match zijn en of het GenietRetreat iets voor je is? Welkom! Let me know, er zijn drie plekken voor drie vrouwen. Vrouwen die ervoor willen gaan 💃💕

Gun jij jezelf het allerbeste? Klik hier voor de podcast 🙂

GenietRetreat
Heb je behoefte aan MEER verdieping en MEER inzichten in jezelf en in wat je nu ECHT wilt? Lijkt jou het geweldig om alle ‘moetjes’ lekker los te laten voor een paar dagen en even helemaal niets te moeten? Op een plek waar je lekker kunt relaxen, maar ook SUPERVEEL kunt leren over jezelf? Wil jij je verbinden met je lichaam en VOELEN wat bij jou past. Wat jij WILT? Dat is dus mogelijk! Dit jaar organiseer ik voor het eerst een retreat voor vrouwen die VOELEN dat ze dit echt WILLEN. Ik noem het: GenietRetreat, joehoeeeeeeeeeeee! Haha VET he! 😍💓🍀💃🌸Het is van 2-5 september 2024 (maandag t/m donderdag) en het wordt echt ZOOOOOO GENIETEN. Ik heb een ontzettend mooie, fijne en luxe locatie in Brabant gereserveerd met goeie vibes. Hier heb ik zelf een paar jaar geleden meerdere keren overnacht en dat was echt TE lekker en fijn! Tijdens de GenietRetreat werk ik samen met een geweldige vrouw die tijdens deze dagen heerlijk eten & kleurrijke hapjes en drankjes voor ons klaarmaakt. De kamers hebben een heerlijk zacht groot bed en echt een verrukkelijk bad. En ik weet HOE heerlijk het is om me-time te hebben, dus de kamer hoef je niet te delen met iemand. Er is een tuin met een view, een vijver, een klein zandstrandje en lekker veel gras om lekker te aarden en tot jezelf te komen. GEEN volle agenda, maar juist VEEL tijd voor jezelf en te reflecteren en schrijven in je GenietBoekje. HELE fijne relaxte opdrachten en oefeningen, waardoor je meer gaat VOELEN en lekker creatief mag spelen. Maar ook de diepere en moeilijke momenten waar je doorheen mag gaan als je wilt groeien en dingen mag loslaten die niet meer goed voor je zijn. Als je wilt kun je jouw gevoelens ook delen en connecten met andere vrouwen die hetzelfde WILLEN als jij: dat is NOG meer je eigen BFF worden. Zelf vind ik dat heel fijn om ervoor elkaar te zijn en die bijzondere band en liefde van vrouwen onderling te voelen. 

Maar eerst FF stilstaan en ademen nu hoor: HOE VET IS HET ALS JE DIT JEZELF GUNT EN ALLEMAAL MAG ONTVANGEN? 

Ik word er sowieso heeeeel blij van om dit te organiseren! Vorig jaar ben ik op een Retreat in Tenerife en dat was voor mij life changing. BIZAR wat daar gebeurde. Ik heb weer een hoop verdriet en onzekerheden losgelaten, die ik mocht voelen en het vertrouwen en GELOOF in mezelf weer hervonden. Dat was zeker niet altijd makkelijk trouwens, ik ging door diepe dalen heen en heb ook heel veel gehuild om overtuigingen los te laten. Tijdens die dagen kwam ik nog meer tot de kern. Tot het diepe in mijn ZIEL. Waar ik blij van wordt. Dat ik mag doen wat dichtbij mijn HART ligt. Dat ik mag bloeien en stralen en ook dat zonnetje voor andere vrouwen mag zijn. Dat ik ervan geniet als anderen genieten. En als ik dit zo aan het typen bent, voel ik me echt zo ontroerd. Ik VOEL de dankbaarheid in mijn lichaam en krijg letterlijk tranen in mijn ogen dat ik de keuze heb gemaakt om te doen wat bij me past. Dat ik los heb gelaten wat ik allemaal MOEST, en ‘hoorde’ zoals mijn baan, m’n huis en bepaalde mensen en situaties. Ik ben zoooo bizar blij dat ik dit nu ook andere vrouwen mag laten ervaren. Ik begin kleinschalig: voor het eerste GenietRetreat heb ik plek voor 3 vrouwen. 

Hoe voelt het voor jou om dit te lezen? Laat me weten als je eens vrijblijvend wilt praten. Ik vind het sowieso heel belangrijk dat wij een klik hebben en dat jij ook met de juiste intentie naar dit GenietRetreat gaat. Ik wil vrouwen aantrekken die ik niet hoef te overtuigen, maar die het diep in hun hart voelen dat ze dit WILLEN 🩷

Als het meant to be is dat je erbij bent – en dat voel je (meteen of op den duur) vanbinnen – dan is het vet. Zo niet, ook helemaal goed hé. Zo’n stap is vaak MEGA spannend, ik weet ervan. Ik heb zelf supervaak geïnvesteerd in mezelf en coaching en Retreats, omdat ik het mezelf gunde. Maar daar ging heel wat aan vooraf hoor. En vaak probeert je hoofd je er nog vanaf te praten. Hou je gedachten maar in de gaten. (zo van: nee, nu niet. doe normaal. is het wel iets voor mij. nee. te spannend. nee. te duur. nee. te eng. nee. ik ben er niet klaar voor. nee. ja. nee. verdorie!) maar je GEVOEL (en intuïtie) zijn meestal niet zo druk als je hoofd. Dat is een soort WETEN vanbinnen, wat je vaak helemaal niet zo kan beredeneren (en dat willen we zo graag hé, haha. Alles uit kunnen leggen). Maar je VOELT het. En je leert nog meer voelen op het GenietRetreat – als je meegaat. Welkom!

Geniet van je dag!
Groetjes Gertrude

Hé psst! Even een half uurtje praten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Laten we dan eerst eens vrijblijvend een gratis GenietGesprek van een half uur plannen. We kijken of het klikt en wat ik voor je zou kunnen betekenen. 

Geniet van je dag!
Groetjes GenietExpert Gertrude

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist via deze link downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist gratis downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Bij het invullen van je mailadres meld je je automatisch aan voor de #wordjeeigenbff mailing van info@dagelijkgenieten.nl – geniet ervan!

Alsjeblieft!

Download hier het gratis e-book met vijf tips om meer te genieten!