logo-wit
Wist je dat jouw gewoontes voortkomen uit je gedachten & gevoel?

Gedachten –> Gevoel –> Gewoontes

Wist je dat jouw gedachten superveel invloed hebben op hoe jij je voelt? Stel dat jij wakker wordt en denkt: ‘Hé bah, het regent. Dit wordt echt een rotdag’. Door die gedachte ga jij je waarschijnlijk ook klote voelen en zal het inderdaad ook een rotdag worden. Dat heet self-fulfilling prophecy, dus jouw overtuiging of gedachte wordt dan ook de waarheid. Interessant hé!

In mijn boek #wordjeeigenbff heb ik een heel hoofdstuk gewijd aan Gedachten. Dit omdat ik uit ervaring heb geleerd dat mijn gedachten mijn gevoel enorm beïnvloeden. EN wat daaruit voortkomt: mijn gedrag en gewoontes. Want als jij je dus door die gedachte slecht gaat voelen, heb je ook minder motivatie om er een leuke dag van te maken. Dit zorgt ervoor dat de ACTIES door jouw gevoel en gedachten, ook overwegend negatief zijn. Hou het maar eens bij op een dag wat je (ongeveer) allemaal denkt en hoe jij je daardoor gedraagt. Ik heb dat een tijdje gedaan en het viel mij op HOE BIZAR negatief ik vaak dacht. Tijdens het autorijden bijvoorbeeld. Als iemand voor mij te zacht reed, dacht ik: nou, kom op zeg klootzak. Rij gewoon door! Heb je remblokjes gegeten ofzo? Daardoor kwam ik al geïrriteerd op mijn werk aan en had dit effect op mijn HELE dag! En dat terwijl ik het voorval met de auto voor me helemaal geen betekenis had hoeven geven. Ik had het op kunnen merken en that’s it. Vaak geven we iets een betekenis, wat helemaal niet hoeft! Een situatie of gebeurtenis kan ook gewoon neutraal zijn.

Toen ik eenmaal door had hoe het werkte, mede door een podcast van een hele wijze man, besefte ik me dat het andersom dus waarschijnlijk ook zo is! Dus als ik me in de ochtend al voorneem om er een fijne dag van te maken, is mijn mood beter en de daaruit voortkomende gewoontes worden ook positiever! ZO simpel is het! Alhoewel het natuurlijk makkelijker gezegd is dan gedaan: het vergt heel veel bewustwording en DRIVE om dit te veranderen. Als mensen zeggen: ‘denk gewoon positief’, dan realiseer ik me dat dit geen ‘aan-en-uit-knop’ is. Maar ik WEET dat het kan. Het is alleen een proces. Ik was echt een hele negatieve denker en tegenwoordig denk ik overwegend positief. Niet dat de negatieve gedachten of gevoelens er niet mogen zijn, want dat is weer toxische positiviteit. Je moet niet dingen gaan wegduwen om maar positief te zijn. Ook het negatieve mag worden gevoeld, want blijkbaar zit er nog iets wat jou dan op dat moment tegenhoudt en mag je bijvoorbeeld ergens doorheen. Wellicht een oude pijn of overtuiging die nog in de weg zit? Ga maar eens voelen. Meer hierover schrijf ik in hoofdstuk 1 van mijn boek over Gevoel. Wil je ‘m ook lezen? Dat kan binnen vijf minuten, want hij is ook verkrijgbaar in eBook! YES 🙂

Hé psst! Even een half uurtje praten?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen? Laten we dan eerst eens vrijblijvend een gratis GenietGesprek van een half uur plannen. We kijken of het klikt en wat ik voor je zou kunnen betekenen. 

Geniet van je dag!
Groetjes GenietExpert Gertrude

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist via deze link downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Hoihoi! :)

Wat leuk dat jij aan de slag wilt om je eigen BFF te worden. Wees trots op jezelf, dat is een hele stoere stap! 
Je kunt de #wordjeeigenbff-checklist gratis downloaden. Het bevat vier pagina’s, waarbij de eerste pagina de 12 G’s (thema’s) van mijn boek bevatten. Bij de tweede en derde pagina mag jij aan de slag met het formuleren van je doelen en pagina vier is een leuke verrassing en reminder voor jezelf als het even tegenzit met je doelen.

Bij het invullen van je mailadres meld je je automatisch aan voor de #wordjeeigenbff mailing van info@dagelijkgenieten.nl – geniet ervan!

Alsjeblieft!

Download hier het gratis e-book met vijf tips om meer te genieten!